Hotel Mousson****

Špeciálna ponuka

Dni zemplínskej kuchyne

22. – 24. 1. 2020

Predjedlá:

80g/65g Škvarková nátierka s červenou cibuľkou a chlebom 1,3,7,10

100g Paprikový bôčik s cesnakom horčicou a chrenom  10  

250g Domáca huspenina s mäsom, cibuľkou, octom a zeleninou    9

Polievky:

0,25l Silný hovädzí vývar podávaný s pečeňovým knedlíčkom, rezancami, mäsom a zeleninou 1,3,9 

0,25l Fazuľová polievka na husto so zemiakmi a údeným mäsom  1,9

Hlavné jedlá:

150g/30g/30g/50g/100g Varené údené kolienko s horčicou, chrenom, feferónmi a chlebom 1,3,7,10 

150g/100g Domáce “holubky“ (plnené kapustové listy s mäsom a ryžou)podávané s chlebom 1,3,7

150g Plnená paprika s mäsovou plnkou, podávaná v paradajkovej omáčke  3        

150g/150g/100g Zabíjačkový paprikáš so štúchanými zemiakmi na masle a cibuľke, podávaný s domácou čalamádou 1,7,9   

500g/150g Pečené kolienko z mladého prasiatka na tmavom pive so zemiakovým pyré a silným výpekom 7,10   

150g Špikovaná krkovička s cesnakom a slaninkou 10          

150g Pečené bravčové karé rolované v bôčiku z mladého prasiatka na cibuľke a cesnaku   10

550g/100g Pečená kačacia štvrť podávaná s jablkovým pyré         

200g/100g Domáce zemiakové lokše s restovanou kyslou kapustou so škvarkami   1,3,7

250g Zemplínske pirohy (mix tvarohových a lekvárových)  1,3,7       

Prílohy:

150g Štúchané zemiaky 7

150g Zemiakové pyré 7

150g Zemiaky mastené maslom 7

100g Zemiaková lokša  1,3,7   

150g Parená knedľa 1,3,7

150g Opražená kyslá kapusta  7

150g Dusená biela kapusta  

60g Zemplínsky koláč  1,3,7    

100g/2ks Chlieb  1,3,7

50g Feferóny

50g Baranie rohy      

50g Horčica 10

50g Chren      

100g Kyslé uhorky

100g Čalamáda

/*